On4u støtter lokalt engasjement og idrettsglede

Kongsberg Miners

Skiskytteren Mari Wetterhus, Kongsberg Golfklubb og Kongsberg Miners bidrar alle med mye positivt til lokalmiljøet vårt.

– Vi i On4u Systemitech synes det er viktig å støtte opp om lokalt engasjement og lokal idrettsglede, og det er derfor vi har valgt å sponse disse tre, forteller Yngve Marthinsen, daglig leder i On4u Systemitech.

Fordeler for begge parter

– Vi synes det er viktig at Kongsberg opprettholder et bredt aktivitetstilbud, og har idrettslag og idrettspersoner som gjør det bra utenfor bygrensa.  Vi synes også at vi har en flott golfbane og har lyst å være med og bidra til at det kan fortsette slik, sier Yngve.

Lokale aktører er ofte avhengige av sponsorer, og bedriften som sponser får gjerne noe tilbake for sitt bidrag. Det at On4u sponser lokale aktører bidrar til at de ansatte i On4u kan møtes for å ha det gøy på andre arenaer enn på kontoret. Sosiale samlinger på Kongsberg Golfbane, i basketballhallen og på skistadion oppleves som positivt for arbeidsmiljøet.

Stian Landgraff Gustavsen, markedsansvarlig i Kongsberg Miners, forteller at basketklubben forsøker å lage vinn-vinn-avtaler med alle sine samarbeidspartnere.

– Målet er at alle bedriftene som bidrar skal oppnå fordeler gjennom sin støtte, i tillegg til at de viser generelt samfunnsansvar. Vi tilbyr blant annet sesongkort og sponsortreff hvor Miners samler sine sponsorer for å gi info om klubben og tar dem med på kamp, forteller Gustavsen.

Helt avhengig av sponsorer

Ole Petter Bjørdal, daglig leder for Kongsberg Golfbane, forteller at byens golfbane er helt avhengig av sponsorer.

– Vi mottar ingen offentlig støtte, og er derfor helt avhengig av inntekter, både fra medlemskap og sponsing. On4u Systemitech holder datasystemene våre oppe, og det har en stor økonomisk verdi for oss, sier Ole Petter.

Kongsberg Golfbane er på hele 750 mål, og holder internasjonal standard størrelsesmessig. Årlig kommer det mange golfspillere fra andre steder i landet for å spille der, og banen setter sånn sett Kongsberg på golfkartet.

– Her på Kongsberg Golfbane er det muligheter også for lavterskelaktiviteter som fotballgolf, og bedrifter som sponser oss får mulighet til å benytte seg av lokalene våre, hvor vi har plass til opptil 80 personer. Mange av våre sponsorer tar med seg kunder hit, og koser seg med ulike aktiviteter, forteller Bjørdal.

Kongsberg Golfbane

Støtter oppadgående lokal stjerne

– Mari Wetterhus er en oppadgående utøver som vi har veldig tro på. Det blir spennende å følge hennes vei mot toppen, sier Yngve.

Den lokale skiskytterstjerna Mari Wetterhus fikk sansen for skiskyting allerede som åtteåring, og har som mål å fortsette å utvikle seg som skiskytter også kommende sesong.

– Kullet mitt fortsetter som junior i ett år til, så målet mitt for kommende sesong er å ta individuell medalje i junior-VM, forteller Mari.

On4u Systemitech er sponsoren som gir mest penger til skitalentet, noe hun setter enorm pris på.

– Det betyr veldig mye. De hjelper meg til å satse på drømmen min og å holde fokuset, sier Wetterhus.

Mari Wetterhus

Norges beste basketlag

Kongsberg Miners er Norges beste basketlag, og det ønsker vi i On4u Systemitech at de fortsatt skal kunne være.

– At lokale bedrifter sponser oss, betyr at Kongsberg Miners kan ha et eliteserielag i Kongsberg, og ha mulighet til å tiltrekke oss riktig kompetanse og rollemodeller til de yngre lagene, sier Stian i Kongsberg Miners.

Sponsormidlene bidrar også til at Kongsberg Miners kan arrangere skoleprosjekter og jobbe med rekruttering og utvikling av lokale spillere.

– Sammen skaper vi magiske øyeblikk på og utenfor banen. Det er viktig å merke seg at Miners er en helhetlig klubb, hvor bredde og elite går hånd i hånd. Med sponsormidler kan vi holde høyere kvalitet både på elitesatsingen og i bredden, utdyper Stian.

– Vi anser Kongsberg Miners å være en fantastisk reklame for Kongsberg, og vil gjerne støtte opp om det, forteller Marthinsen.

Kongsberg Miners